5G - Wat is het?

5G - Wat is het?



We leven momenteel in een hoge draadloze samenleving en staan op gebied van telecom voor een nieuw tijdperk. Dankzij 5G kunnen we binnenkort op onze smartphone nog sneller documenten downloaden en filmpjes bekijken. Ook zullen er steeds meer apparaten in je huis verbonden zijn aan allerlei apps op je mobiele telefoon. Naast de vele voordelen van de snellere verbinding, zijn er heel veel wetenschappers en artsen die met vragen zitten bij deze voorwaartse technologische sprong. Heeft 5G een gevolg voor onze gezondheid? Wij zetten alles even op een rijtje.

 

5G - Hoe snel is dat 5G-netwerk van Proximus nu echt?

Sinds kort biedt Proximus ‘5G’ aan in een dertigtal gemeenten. Het is zo de eerste telecomoperator in België die dat doet. Met 5G zal je tot wel 500mbps kunnen behalen!

 

5G  - Wat is het verschil tussen 4G en 5G?

Bij 5G wordt gebruik gemaakt van een nieuwe technologie. De focus vooral ligt op het internet en dataoverdracht waarbij LTE de technologie is die het mogelijk maakt om 4G-internet aan te bieden.

Als je niet meer verbonden bent met 5G, dan kan je nog altijd terugvallen op 4G en 3G. Dat zou je mobiele telefoon automatisch moeten doen, zoals je nu terugvalt op 3G als je niet meer verbonden bent met 4G.

Het grootste verschil tussen 4G en 5G is de snelheid. Bij 4G kon je gsm in principe 50mbps verwerken, maar in de praktijk is dit veel minder. Op termijn zal je zelfs met 5G nog sneller kunnen downloaden dan met je wifi-verbinding thuis. 

Niet minder belangrijk: Je zal wel een nieuw toestel moeten aanschaffen als je verbinding wenst te maken via 5G. Dit komt omdat niet alle toestellen het 5G-netwerk zullen ondersteunen, waardoor de snelheid en downloadcapaciteit niet kunnen verwerkt worden.

5G  - Heeft 5G een gevolg voor onze gezondheid?

Niemand weet met zekerheid wat de precieze stralings- en gezondheidseffecten zullen zijn van een breed uitgerold 5G-netwerk. Enerzijds zijn er de actiegroepen, die heel fundamentalistisch zijn. Als het aan hen ligt, dan werken onze mobiele verbindingen niet meer optimaal. Anderzijds heb je actiegroepen die van mening zijn dat als er geen bewijs is, er ook niets aan de hand is.

Dit artikel werd opgemaakt op basis van online research en wij zijn niet verantwoordelijk voor foutieve informatie.
Mocht je iets foutief zien in dit artikel, dan mag je ons altijd een mailtje sturen.

Wat onze klanten zeggen