Ik ga verhuizen: wat moet ik doen? | Mijn Verhuis Korfine

Korfine

 

Beste (Korfine) partner, 

 

Vanaf nu is het mogelijk om ook nutsvoorzieningen aan te vragen via het Korfine Extranet en dit dankzij Mijn Verhuis, onze nieuwe partner die jou helemaal ontzorgt tijdens deze overdracht.

De link tussen Mijn Verhuis en Korfine kan je heel eenvoudig aanvragen door een mailtje te sturen naar salesoffice@korfine.be. Dit met de vraag om de koppeling te activeren samen met de naam van uw kantoor. En binnen enkele uren kan je aan de slag. 

 

Hoe maak je gebruik van de diensten van Mijn Verhuis via het Korfine Extranet?

Wanneer je de klantgegevens van de huurder aan ons hebt bevestigd, zodat wij een voorstel huurwaarborg en kapitalisatie kunnen opmaken, kan je vanaf nu in de 7de en laatste stap, aanduiden dat de huurder wenst dat Mijn Verhuis hem of haar ontzorgt bij het regelen van de nutsvoorzieningen.

 

 

 

 

Door het aanvinken van "Diensten en/of nutsvoorzieningen aanvragen bij Mijn Verhuis" en te bevestigen met de knop "ok", word je automatisch doorgestuurd naar het Mijn Verhuis portaal. Hier zullen de meeste gegevens reeds ingevuld staan waardoor je op een snelle en eenvoudige manier de aanvraag tot het regelen van de nutsvoorzieningen met of zonder de huurder kan vervolledigen.

Hoe maak je gebruik van de diensten van Mijn Verhuis wanneer het voorstel huurwaarborg en kapitalisatie reeds is bezorgd aan de huurder?

 

Wanneer er al een voorstel huurwaarborg en kapitalisatie werd bezorgd aan de huurder, is het nog steeds mogelijk om zijn of haar gegevens door te geven aan Mijn Verhuis.

Ga hiervoor naar het betreffende huurwaarborg-dossier en klik bovenaan rechts op de knop diensten.

Selecteer "Diensten en/of nutsvoorzieningen aanvragen bij Mijn Verhuis" en je wordt onmiddellijk doorgestuurd naar het portaal van MIjn Verhuis waarbij de gekende gegevens reeds ingevuld zullen staan zodat je in een mum van tijd alles hebt geregeld.

 

Veel makkelijker kan het niet worden!

Mocht je nog vragen hebben kan je steeds terecht bij jouw accountmanager. Voor specifieke vragen rond Mijn Verhuis zelf helpten we je bij Mijn Verhuis je graag verder. Je kan ons steeds bereiken via e-mail op account@mijnverhuis.com

 

Wat onze klanten zeggen