Ik ga verhuizen: wat moet ik doen? | Mijn Verhuis Gegevensuitwisseling tussen marktpartijen. (MIG6)

Gegevensuitwisseling tussen marktpartijen. (MIG6)

Wat gebeurt er nu juist in november?

De distributie net beheerders, kortweg DNB's, (vb fluvius) en energieleveranciers ondergaan een grote update is van het communicatiesysteem en datasysteem.

Dit wordt MIG  genoemd en staat voor Market Implementation Guide. Momenteel is dit MIG4 en in november wordt er over gestapt naar MIG6.

 

Ik ben een partner van Mijn Verhuis. Welke impact heeft dit voor mij?

In het algemeen zal de impact voor jullie gering zijn. Jullie kunnen net als tevoren gewoon uw aanvragen indienen bij ons, overnamedocumenten uploaden en ons zoals steeds vlot bereiken bij vragen. Wij ontzorgen jullie gewoon verder. 

 

Ook voor jullie klanten, zowel de vertrekkende klanten als intredende klanten, zal de impact klein zijn.
We hebben de voornaamste gevallen hier opgesomd:


Wat is de impact op
de klant?

Jij als klant zal hier in veel gevallen niets van merken. Allereerst: de overstap op het nieuwe systeem heeft geen impact op de levering van energie. Jouw energielevering blijft gegarandeerd. De enige impact is op achtergrondprocessen om je factuur op te maken. De informatie die we hiervoor nodig hebben, komt sowieso toe. Alleen is het mogelijk dat hier een lichte vertraging op te merken is.

 

Kunnen klanten nog een contract (beleveringsdatum) starten in November?

Ja, het kan. Maar de klant gaat nog een voorschot factuur krijgen van zijn huidige leverancier en pas halverwege december zijn eerste nieuwe voorschot factuur ontvangen. Klanten worden hiervan via een mail van de leverancier op de hoogte gebracht.

 

Wat in geval van gesloten meter die opengezet moet worden?

Nieuwe klanten met een te-openen meter worden wél beleverd (als uitzondering van de buffer). Facturatie wordt achteraf geregeld.

 

Wat gebeurt er met de meteropnames van de maand November?

De gegevens worden op datum behouden. Maar de verrekening ervan gaat pas na migratie (na 06/12) gebeuren.

De voornaamste boodschap dat u kan meegeven aan jullie klanten is dat alles verloopt zoals normaal en dat door een grote update in het systeem bij de netbeheerders en energieleveranciers de verwerking pas gebeurd begin december en actief komt vanaf halverwege december. De klant zal dus ALTIJD van energie beleverd blijven enkel zal dit met een lichte vertraging verwerkt worden.

Hebben jullie toch nog vragen kunt u ons gerust mailen of bellen op onderstaande gegevens.
info@mijnverhuis.com / 051-800000

 

PS: Ben je nog niet uit gelezen? Bij deze nog een artikel van de VREG 

Wat onze klanten zeggen