budgetmeter

Wat bij een budgetmeter?

Een budgetmeter is een bescherming voor de kwetsbare energieconsument tegen afsluiting.

Als uw leverancier het contract stop zet en u ook de facturen aan de netbeheerder niet betaalt dan zal deze een budgetmeter bij u plaatsen. Daarmee kan u alleen maar energie gebruiken die u op voorhand betaalt. (U weet dus ook exact wat u betaalt en verbruikt)

Komt u in een woning terecht waar zo'n budgetmeter hangt dan heeft één van de vorige bewoners zijn facturen niet betaald. Fluvius zal deze niet weg halen maar kan in het geval van een digitale meter deze wel vanop afstand deactiveren. Heb je een contract maar toch geen energie? Dan kan dit één van de redenen zijn. 

Heb je nog een oude analoge budgetmeter die gedeactiveerd moet worden? Neem dan best (zsm) contact op met Fluvius om je deactiveringskaart aan te vragen.

PS: 1 juli 2019 is Fluvius gestart met het vervagnen van alle 'oude' budgetmeters door digitale budgetmeters. (Fluvius plaats nu enkel nog digitale budgetmeters)

U heeft nog een KLASSIEKE budgetmeter (maw met oplaadkaart?

U herkent deze aan het kaartje (of de mogelijkheid om een kaartje in te steken)
Bij deze de meest voorkomende vragen.

- Hoe lees ik de meterstanden dan juist af?
     - Voor ENERGIE
     - Voor GAS

 - Hoe kan ik mijn kaartje op laden?

- Diverse overige vragen?
     - Voor ENERGIE
     - VoorGAS

 

 U heeft al een DIGITALE budgetmeter (maw zonder oplaadkaart)

Een digitale budgetmeter is dezelfde meter als een gewone digitale meter. Enkele dagen na de plaatsing wordt deze door de netbeheerder (vb Fluvius) ingesteld als budgetmeter. 

Vanaf dan kan u enkel maar elektriciteit en/of aardgas gebruiken die u vooraf betaald heeft. Dit kan online of via de klassieke oplaadpunten.

Meer info gewenst over de digitale meter? Dit kan via de site van Fluvius.

 

Toch nog vragen hierover? Bel ons gerust op het nummer 051-800000

Wat onze klanten zeggen