slotfacturen

Slotfacturen opvragen en contracten af sluiten

Dit artikel is vooral van toepassing voor mensen die slotfactu(u)r(en) op willen vragen. Of voor mensen die vertrekken naar een nieuw adres en op hun oud adres een paar diensten stop moeten zetten.

 

Met welke 3 kernzaken moet je rekening houden
1. Overdracht of stop zetten energie contract en bij gevolg je slotfactuur hiervoor ontvangen.
2. Overdracht of stop zetten water en bij gevolg je slotfactuur hiervoor ontvangen.
3. Stop zetten telecom op je oud adres (indien van toepassing of nodig)

 

1. Hoe gebeurt de overdracht of hoe kan ik mijn slotfactuur voor energie opvragen?

Heb je een leverancier en verhuis je dit specifieke contract ook mee dan moet jij het niet stop zetten. De leverancier in kwestie zal hiervoor het nodige doen.

Heb je gekozen voor een andere leverancier of heb je een nieuw contract afgesloten op je nieuwe adres dan moet je je oude contract stop zetten. Hoe moet je dit juist doen?

- Noteer je meterstanden op een energie overnamedocument en zorg ervoor dat dit door alle partijen ondertekend is. Komt er niemand direct na jou dan kan het zijn dat de 2e partij de eigenaar van de woning is.

BELANGRIJK: In geval van twijfel of discussie zal er altijd gevraagd worden naar dit document. U heeft er dus alle belang bij om dit zo volledig en correct mogelijk in te vullen. En ervoor te zorgen dat het getekend is door beide partijen (indien mogelijk)

- Wil je je bestaande contract verhuizen dan kan je dit best doen via je eigen klantenportaal. Meer info hierover vind je terug in onze andere BLOG

- Wil je de meterstanden door geven aan de leverancier om vb de slotfactuur ofwel afrekening te krijgen voor dit adres? (je wil vb het huidige contract niet verhuizen maar stop zetten) Dan heb je 2 opties
    * Ik heb toegang tot mijn eigen klantenportaal? Dan stop je best het contract via dit portaal. Dit zorgt voor de snelste/beste verwerking
    * Ik heb geen toegang tot dit klantenportaal? Dan raden we je aan om het ingevulde overname document door te mailen naar jouw leverancier. Let wel, wens je een vlotte verwerking? Dan kunnen we u alleen maar aanraden om het zo correct mogelijk in te vullen.

Ik wil de slotfactuur opvragen bij via mail bij:
- Luminus
- Engie

 

 

 

2. Wat moet er gebeuren voor het water?

Een water contract kan u niet mee verhuizen. Net zoals u niet kan kiezen bij welke water leverancier u zich aan wil sluiten. 

De leverancier bij wie u zich aan zal sluiten wordt bepaald door de straat waarin u woont. Zo kan het zijn dat u nu vb bij Farys aangesloten zit en uw nieuwe adres bij 'De Watergroep' aangesloten is.

Het is dus belangrijk dat u voor uw oud adres altijd de overdracht doet en bij gevolg ook de slotfactuur opvraagt.

 

3. Wat met je internet verbinding of andere telecom producten?

Neem je je bestaande diensten mee dan moet je die uiteraard niet stop zetten. Vraag er echter wel tijdig een verhuis voor aan. Want afhankelijk van de periode alsook de regio kan het even duren vooraleer er een installateur langs kan komen.

Vraag dan ook goed na wat je wel of niet mee moet nemen naar je nieuwe adres. vb. moet ik mijn modem mee nemen of wat met mijn decoder voor TV

 

Heeft u nog vragen? Aarzel dan vooral niet om ons te contacteren!

Je kan met ons bellen, mailen of chatten.

En zoals altijd is onze dienst gratis, vrijblijvend en op maat voor U!

 

Wat onze klanten zeggen