Ik ga verhuizen: wat moet ik doen? | Mijn Verhuis Wat heb ik nodig bij een nieuwbouw in 2020?

Wat heb ik nodig bij een nieuwbouw in 2020?Wanneer u gaat verhuizen naar een nieuwbouw, moet u met een aantal zaken rekening houden. Naast het regelen van de gewone verhuis (inpakken van verhuisdozen, een verhuisfirma reserveren en het doorgeven van uw adreswijziging) moet u nog uw nieuw huis “woon klaar” maken.


Wat heb ik nodig bij een nieuwbouw in 2020? - TIP 1: Wees waakzaam bij de oplevering.


Bij de oplevering van uw nieuwe woning door de aannemer bekijkt u, samen met de architect en de bouwfirma, uw nieuwe huis heel nauwkeurig! Merkt u dat uw nieuwbouwwoning nog enkele mankementen heeft? Geen nood! Deze worden genoteerd, samen met de deadline waarop die mankementen in orde moeten gebracht worden door de bouwfirma. Dit noemt men een ‘aanvaarding onder voorwaarde’ of de ‘voorlopige oplevering’. Op de doorgegeven deadline datum volgt dan een nieuwe rondgang en hopelijk de definitieve aanvaarding of oplevering.


Wat heb ik nodig bij een nieuwbouw in 2020? – TIP 2: Durf een onbewoonbaar huis te weigeren.


Als u vindt dat het huis niet “woon klaar” is, dan weigert u best de oplevering. De bouwfirma is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de resultaten van de oplevering opgenomen wordt in een proces-verbaal. Mankementen die vaak voorkomen zijn bijvoorbeeld: beschadigingen aan muren of deuren, technische mankementen aan bijvoorbeeld de verwarming, slordige schilderwerken ... U gaat best niet in het huis wonen voor de voorlopige oplevering is gebeurd. Indien u dit wel doet,  kan dat juridisch beschouwd worden als een stilzwijgende oplevering. Maximum één jaar na de voorlopige oplevering gebeurt de definitieve oplevering. Ook die kunt u accepteren of weigeren. TIP:  Laat u assisteren door een specialist bij de inspectieronde, bijvoorbeeld een architect, een landmetersbureau of een expert die ervaring heeft in dit soort zaken.


Wat heb ik nodig bij een nieuwbouw in 2020? – TIP 3: Regel een contract voor gas, elektriciteit en water (nutsvoorzieningen).


Het is héél belangrijk om uw nutsvoorzieningen in orde te brengen. Bent u ook iemand dat graag rekening houdt met de prijs? Bij Mijn Verhuis kunnen wij u daarbij helpen!
energie-leveranciers-nieuwbouw

Na het ontvangen van uw EAN-nummers van de distributienetbeheerder (DNB), vraagt u best al uw energiecontract aan. Als u nieuwe meters geplaatst en gekeurd zijn, kunt u direct een afspraak maken bij de distributienetbeheerder voor de opening van uw meters en bent u met alles op tijd klaar. De levering begint op de klassieke manier en de eerste voorschotfactuur ontvangt u dan binnen de twee à drie volgende weken.

Indien u interesse heeft om met ons samen te werken, kunt u eenvoudig een aanvraag indienen op onze website voor de regeling van uw gas, elektriciteit en water. Binnen de 48 uur belt een medewerker van Mijn Verhuis u op.


Wat heb ik nodig bij een nieuwbouw in 2020? – TIP 4: Regel je telecom met een provider.

Intrekken in een nieuwbouwhuis is natuurlijk ook het perfecte moment om het aanbod voor internet, televisie en telefonie bij verschillende providers te vergelijken en de interessantste er uit te pikken.
  telecom-leveranciers-nieuwbouw

Bij Mijn Verhuis hebben we een team dat gespecialiseerd is in nieuwbouw aanvragen. Zij begeleiden u van A tot Z bij het vinden van de interessantste provider én dat gratis en vrijblijvend!

Helemaal overtuigd?

Bent u ook benieuwd naar exclusieve promoties waarbij u tot €1000 kunt besparen tijdens het eerst jaar? Dien dat snel uw aanvraag in!

nieuwe-aanvraag-mijnverhuis


Binnen de 48 uur belt een medewerker van Mijn Verhuis u op. Wie wil nu niet zorgeloos verhuizen 😉? Wij zijn er om het u gemakkelijker te maken. Tot snel!


nieuwbouw-info-mijnverhuis

Dit artikel werd opgemaakt op basis van online research en wij zijn niet verantwoordelijk voor foutieve informatie.
Mocht je iets foutief zien in dit artikel, dan mag je ons altijd een mailtje sturen.

Deel dit bericht:

Wat onze klanten zeggen